Κάλεσμα του ΠΑΜΕ Ηρακλείου για κινητοποίηση σωματείων

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΜΕ Ηρακλείου, μέσω της οποίας απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση σωματείων που θα πραγματοποιηθεί σήμερα έξω από το Πάρκο Γεωργιάδη στις 5.30 μ.μ.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Ο Πρόεδρος του ΕΚΗ, Στέλιος Βοργιάς, σε μία στιγμή άξια βραβείου όσκαρ, ανακάλυψε τον εχθρό ΠΑΜΕ για να μεθοδεύσει την ακύρωση της ετήσιας συνέλευσης του ΕΚΗ, επικαλούμενος την κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει τα σωματεία και τις εξελίξεις στη ΓΣΕΕ που τους αφήνουν έκθετους απέναντι στους εργαζόμενους.

Είχε προηγηθεί, μία κατάπτυστη ανακοίνωση – καταγγελία των 4 εργατικών κέντρων της Κρήτης που εξίσωνε τις ταξικές δυνάμεις με τα τάγματα εφόδου των ναζιστών. Για την ανακοίνωση αυτή που καταγγέλλει το ΠΑΜΕ για … έλλειψη δημοκρατίας, δεν συνεδρίασε κανένα όργανο του ΕΚΗ. Μάλλον ο πρόεδρος του ΕΚΗ όταν μιλάει για δημοκρατία έχει στο μυαλό του το δημοκρατικό δικαίωμα του κεφαλαίου να σουλατσάρει στα εργατικά σωματεία.

Πληροφορούμε το κύριο Βοργιά ότι τα σωματεία που καλούν σήμερα στην κινητοποίηση και βροντοφωνάζουν «ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ», όχι μόνο δε θέλουν να διαλύσουν την ετήσια συνέλευση αλλά θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να γίνει και να είναι υπόθεση των εργαζομένων.

Πληροφορούμε επίσης τον κύριο Βοργιά ότι το ΕΚΗ δεν είναι μαγαζί του για να αποφασίσει μόνος του αν θα γίνει η ετήσια συνέλευση. Το καταστατικό και ο 1264/82 το καθορίζουν.

Με βάση λοιπόν το καταστατικό του ΕΚΗ στο πρώτο τρίμηνο κάθε έτους το ΕΚΗ κάνει την ετήσια Γενική Συνέλευση. Επίσης με βάση την απόφαση του ΔΣ του ΕΚΗ που δημοσιεύτηκε και στα ΜΜΕ η 1η Γενική Συνέλευση είχε καθοριστεί για τις 27/2. Ελλείψει απαρτίας καθορίστηκε η 2η για τις 14/3 και σήμερα είναι η 3η και τελευταία Γενική Συνέλευση βάσει Ν. 1264/82.

Αλήθεια, τι φοβάται ο κύριος Βοργιάς και προχωράει σε μία τέτοια κίνηση πανικού;

Γιατί ο κύριος Βοργιάς δεν τηρεί το καταστατικό του ΕΚΗ και τον 1264/82;

Καλούμε τους αντιπρόσωπους των σωματείων, τις διοικήσεις των σωματείων και τους εργαζόμενους μαζικά να συμμετέχουν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΕΚΗ για να συζητήσουμε για τα προβλήματα των εργαζομένων και τον αγωνιστικό προγραμματισμό δράσης. Να μην επιτρέψουμε το ΕΚΗ να οδηγηθεί σε αυτό τον εκφυλιστικό κατήφορο.

 

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 5.30 Μ.Μ.

ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΚΗ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί